• KOMUNÁLNE VOĽBY

            Komunálne voľby očami žiakov 6. ročníka na vyučovaní OBN          

            Na vyučovaní občianskej náuky prebiehal projekt : KOMUNÁLNE VOĽBY a KANDIDÁT NA STAROSTU OBCE.

            Žiaci si pripravili volebný program, volebnú miestnosť, určili okrskovú volebnú komisiu, zhotovili volebné lístky, hlasovaciu schránku a všetko potrebné k voľbám. Pomocou tejto hry sa oboznámili so spôsobom fungovania volieb a ich priebehom. Kandidáti prezentovali svoj volebný program a snažili sa zlákať voličov rôznymi sľubmi na svoju stranu. Napokon si vybrali svojho kandidáta a zvolili  si ,,starostu našej triednej obce“.  Projektové vyučovanie sa žiakom veľmi páčilo, nesmierne sa zabávali a čo je najdôležitejšie, získali veľa nových poznatkov z oblasti volebného práva.

                                   Mgr. Hrubjaková Božena

          • Naša turistika Oravou...

            V piatok 03. júna 2022 sa žiaci z 5. A a 5. B v rámci športovo - turistického krúžku zúčastnili turistiky na Rio de Klin – k soche Ježiša Krista. Najprv sme sa autobusom dopravili do Rabče, kde sme odtiaľ vyšli do hustého lesa. Počas prechádzky lesom sme mali možnosť počúvať spev vtákov a spoznávať okolitú prírodu. Stromy tienili slnko, čo bolo priam oslobodzujúce, v dôsledku slnečného počasia. Keď sme dorazili do cieľa, čakali na nás neskutočné výhľady. Obec Klin, Oravská priehrada, Námestovo aj Roháče. Vďaka peknému počasiu sme si turistický výlet veľmi užili a tešíme sa na ďalšie zaujímavé miesto v našom regióne Oravy.

            Mgr. Daniela Labudiaková

          • DOPRAVNÁ VÝCHOVA

            Dopravná výchova

            Dnes si naši mladší žiaci zopakovali pravidlá cestnej premávky, ako sa správať na ceste, naučili sa rozoznávať a dodržiavať dopravné značky, správne prechádzať cez cestu, bezpečne sa pohybovať na bicykli či kolobežke,čo treba dodržiavať, aby sme sme sa vyhli nebezpečenstvu a nazapríčinili dopravnú nehodu.

          • ROZPRÁVKOVÝ HRAD

            Rozprávkový hrad

            Dňa 1. 6. 2022 sa žiaci 1. a 2. ročníka zúčastnili školského výletu v Oravskom Podzámku na Oravskom hrade, kde pri príležitosti Dňa detí organizovalo Oravské múzeum podujatie pod názvom Rozprávkový hrad s princeznou Dúhenkou. Podujatie vtiahlo deti do príbehu o princeznej Dúhenke, do sveta čarovných bytostí a zábavných úloh. Deti odchádzali z výletu nadšené, plné dojmov a skvelých zážitkov.

            p.uč. R. Majerčíková

             

          • MDD v MŠ

             MDD v MŠ

            Školský rok sa včera prehupol do posledného mesiaca a priniesol nám každoročne očakávaný 1. jún. Deň venovaný všetkým deťom sme patrične oslávili aj v našej materskej škole. Pre deti sme pripravili zaujímavé aktivity, ktoré si naplno užívali. Svedčili o tom ich rozžiarené očká a spokojný a šťastný úsmev na tvári. Všetci boli za svoju snahu odmenení diplomom, malou hračkou a sladkými dobrotami. V jedálni ich tiež čakalo krásne prekvapenie – palacinky s banánom a čokoládou,  ktoré im pripravili  šikovné tety kuchárky. Deti odchádzali  domov plné krásnych zážitkov, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

            Mgr. Jana Madleňáková