• BIBLICKÁ OLYMPIÁDA

            BIBLICKÁ OLYMPIÁDA – školské kolo ♛ 

            Naši odvážni „biblisti a biblistky“ si 18. 12. 2023 zmerali sily v školskom kole Biblickej olympiády, kde súťažili o hodnotné ceny a postup do dekanátneho kola. Cieľovou knihou sa nám stalo Jánovo evanjelium, kde sa ukázali ich bohaté vedomosti a vanutie Ducha Svätého. Víťazmi školského kola sa stali:

            1. miesto Oliver Revaj (5. C)
            2. miesto Janka Rusnáková (8. B)
            3. miesto Nela Machajdová (6. B)
            4. miesto Dušan Hampel (7. A)

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa síl pri príprave na dekanátne kolo. Všetkým zúčastneným zo ďakujeme.


            Mgr. Alena Kosmeľová

             

             

          • Detský jumping

            Detský jumping

            Volejbalový krúžok sme si oživili inou pohybovou aktivitou – jumpingom. Navštívili sme Jumping centrum v Námestove. Dievčatá si vyskúšali, ako sa skáče na malých trampolínkach pod vedením skvelej inštruktorky Alici Kršákovej. Sami sa presvedčili o tom, že nie je jednoduché skákať na trampolínach, pretože museli počúvať hudbu a zároveň vykonávať dané prvky.     Celá hodina bola sprevádzaná vianočnými pesničkami, čo pridávalo na úžasnej atmosfére. Jumping si deti vyskúšali po prvýkrát, no určite nie naposledy. Svedčí o tom fakt, že deti odchádzali domov  nadšené a šťastné. Bolo to pre nich príjemné spestrenie športového krúžku.

            Mgr. Labudiaková

             

          • Polhorské vianočné trhy

            Vianočné sviatky sú už prakticky za dverami a tradičné vianočné trhy patria medzi zaužívané zvyky v mnohých obciach na Slovensku. Aj v našej obci sa túto nedeľu konal už 15. ročník Polhorských vianočných trhov. O čaro predvianočnej atmosféry sa pričinili aj žiaci z našej základnej školy. Zaspievali krásne koledy, vianočné piesne, zahrali scénku a tak spríjemnili predvianočný čas na vianočných trhoch v našej obci.

            admin

          • Vianočný šachový turnaj 2023

            V piatok 15. 12. 2023 sa na našej škole realizoval Vianočný šachový turnaj. Proti sebe si zahralo 64 hráčov z viacerých škôl Hornej Oravy. Z našej školy hralo 18 hráčov. Každý hráč hral 7 šachových partií. Súťažilo sa vo viacerých kategóriách. Z našej školy získali diplom: Ester Košťálová (2. miesto), Mia Skočíková (3. miesto), Margaréta Štefaňáková (3. miesto), Patrik Grobarčík (2. miesto), Martin Vrubel (1. miesto), Peter Plevjak (1. miesto), Damián Zboroň (1. miesto), Miroslav Grobarčík (3. miesto), Martin Skočík (2. miesto), Matúš  Sučák (3. miesto), Richard Vnenčák (1. miesto), Adam Labudiak (3. miesto), Tibor Cubinek (2. miesto).

            Výhercom gratulujeme.

             

            Mgr. Mariana Kocúrová

          • ŽIACKA VIANOČNÁ LATKA – 33. ROČNÍK

            V utorok 12. 12. 2023 sa v telocvični našej základnej školy uskutočnil  v poradí už   33. ročník súťaže v skoku do výšky – Žiacka Vianočná latka.

            Tento rok si tu svoje sily zmeralo celkovo 172  pretekárov v šiestich kategóriách.  V priebehu súťaže nebola núdza o pekné momenty a najmä výkony. Všetkým zúčastneným  žiakom našej školy ďakujeme za vynaložené úsilie a vzornú reprezentáciu školy.

             

            Najlepšie umiestnenia žiakov našej školy:

            Tobias Žitňák                          2. miesto v kategórii 6. ročník - chlapci

            Bibiana Božeňáková              2. miesto v kategórii 7. ročník - dievčatá

            Melánia Ľudmová                  2. miesto v  kategórii 9. ročník - dievčatá

            Patrik Marlenga                     2. miesto v kategórii 9. ročník - chlapci

            Natália Kocúrová                   3. miessto v kategórii 6. ročník - dievčáta

            Janka Rusnáková                  3. miesto v  kategórii 7. ročník - dievčatá

             

            Lepšie umiestnenia mimo stupňov víťazov:

            Jozef Staňo                            4. miesto v kategórii 5. ročník - chlapci

            Sebastián Juritka                   4. miesto v kategórii 7. ročník - chlapci

            Viktor Vonšák                         4. miesto v kategórii 8. ročník - chlapci 

            Katarína Cubinková               4. miesto v  kategórii 9. ročník - dievčatá

            Peter Budzeľ                          4. miesto v kategórii  9. ročník - chlapci

            Mgr. Lukáš  Habovštiak

          • Detský čin roka

            12. 12. 2023 bol zaujímavý dátum  pre žiačku našej školy Simonku Jaššákovú, ktorá si prevzala ocenenie  Detský čin roka 2022/2023 za skutok v kategórii Pomoc v rodine a cenu verejnosti Ľudia Ľuďom, kde získala najväčšiu podporu v hlasovaní.

            Projekt motivuje ku konaniu dobrých skutkov a pomáha tak deťom a budúcim dospelým zorientovať sa v hodnotách, dáva im šancu pochopiť cez skutočné príbehy, čo je dobré a čo zlé.

            Nech je Simonkin príbeh aj pre nás ostatných inšpiráciou a povzbudením, že všetko sa dá zvládnuť, že v rozličných situáciách a trápeniach, ktoré nás počas života stretnú, neostaneme sami a že sa vždy nájde niekto či už je to rodina, škola, priatelia a dobrí ľudia, ktorí nám pomôžu a neostanú voči nám ľahostajní.

            Mgr. Mária Vorčáková, Mgr. Antónia Laštíková

          • Darovali sme „lásku“ v krabici

            Čas Vianoc nám už tradične pripomína, že môžeme pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú. A preto sa aj tento rok naša základná škola zapojila do zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.“ Tento projekt nie je iba prejavom lásky, spolupatričnosti a solidarity. Je aj pripomienkou toho, že aj my možno budeme niekedy v situácií, kedy pocítime osamelosť. A preto našim cieľom bolo potešiť srdcia osamelých babiek a dedkov. Spolu so žiakmi školského parlamentu sme v týchto dňoch navštívili seniorov v Centre sociálnych služieb v Zubrohlave. Nezabudli sme ale ani na naše babky a dedkov v našej obci, v Oravskej Polhore. Spoločne sme rozdali 65 balíčkov, ktoré boli naplnené niečím sladkým, slaným, teplým, voňavým, mäkkým či zábavným. Veríme, že obsah krabičiek vyčarí našim seniorom úsmev na tvári, spríjemní vianočné chvíle a pocítia, že je tu stále niekto, komu na nich záleží. Našim žiakom a rodičom ĎAKUJEME, že nezaváhali pri tejto forme pomoci a s chuťou sa pustili do tejto milej vianočnej akcie. 

            admin

          • Olympiáda ľudských práv a slobôd

            10. decembra si každý rok pripomíname Deň ľudských práv a slobôd. Z tohto dôvodu sa tento rok 8. 12. 2023 konalo na našej základnej škole školské kolo olympiády ľudských práv. Súťaže sa zúčastnilo deväť žiakov z ôsmeho a deviateho ročníka. Žiaci sa popasovali  s rôznymi úlohami z oblasti ľudských práv a slobôd.

            Výsledky súťaže:

            1. miesto Richard Zamborský z 9. C
            2. miesto Viktória Nevedelová z 9. B
            3. miesto Oliver Banáš  z 9. C