• Street basket

            Okresné kolo – 3x3  Street basket žiačok

            Dňa 3. apríla 2023 sa v telocvični našej základnej školy uskutočnilo okresné kolo v 3x3 street basketbale  žiačok základných škôl.

            Po zodpovednom a bojovnom výkone sa nášmu družstvu podarilo napokon umiestniť na treťom mieste.   Dievčatám ďakujeme za ich bojovnosť a veríme, že nadobudnuté skúsenosti z turnaja využijú vo svoj prospech v ďalších zápasoch.

            Mgr. Habovštiak Lukáš

             

          • Apríl - mesiac lesov

             Apríl - mesiac lesov

            Význam lesov pre človeka je nenahraditeľný preto si zaslúžia našu ochranu a to nielen počas mesiaca lesov. V lese nič nevýjde nazmar, všetko má svoje miesto, význam a trvanie. Veľa zaujímavých informácii o lese a zvieratkách sme sa dnes dozvedeli od lesníkov, ktorým ďakujeme za veľmi poučnú a hodnotnú prednášku.

          • Biblická olympiáda

            Dekanátne kolo Bibilickej olympiády

            Dňa 28. marca 2023 sa v Námestove uskutočnilo dekanátne kolo Biblickej olympiády, ktorého sa zúčastnili žiaci z deviatich škôl nášho dekanátu. Súťažilo sa v piatich kolách, kde sa náročnými úlohami prebojovalo na piate miesto družstvo našich žiakov v zložení: Janka Rusnáková (7.B), Michal Kornhauser (7.B) a Tobias Žitňák (5.A). Veľké PBZ patrí aj náhradníčke Nele Machajdovej (5.B) a našim kňazom, ktorí im pomáhali na tejto ceste poznania Božieho slova. Tešíme sa z ich úspechu a srdečne blahoželáme.

            Mgr. Alena Kosmeľová

          • 30 rokov Slovenskej republiky

            30 rokov Slovenskej republiky

            Vzdelávanie pre 21.storočie je aj o tímovosti, regionálnosti a digitálnych zručnostiach. Dňa 31.3.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili okresnej dejepisnej súťaže v ZŠ Zubrohlava: “Buď online, spolupracuj a spomínaj“, 30. Výročie vzniku Slovenskej republiky. Celý mesiac žiaci pracovali ako tím v online priestore CANVA na vytvorení kalendára k 30. výročiu vzniku Slovenskej republiky, konkrétne – čo sa udialo za 30 rokov SR v mesiaci jún. Ďalej vytvorili školskú nástenku - Prečo mám rád Slovensko. V posledný deň súťaže na pôde školy ZŠ Zubrohlava odprezentovali kalendár a súťažili vo vzdelávacej platforme KAHOOT. Naši žiaci sa umiestnili na 2. mieste. A na záver predstavujem náš skvelý tím: Zoja Jaššáková 8.B, Viktória Nevedelová 8.B, Šimon Žitniak 8.B, Richard Zamborský 8.C, Nina Laštíková 8.A – náhradníčka. Srdečne gratulujeme a oceňujeme hlavne ich tímovú prácu.

            Mgr. Mariana Vorčáková