• ZBIERKA MODRÝ GOMBÍK

            Je zbierkou pre deti hladujúce  a trpiace podvýživou po celom svete. MILIÓNY DETÍ ZASPÁVAJÚ KAŽDÝ VEČER HLADNÉ. Milióny detí po celom svete zaspávajú každý večer hladné. Vojny, klimatická kríza a prírodné katastrofy, za ktoré nemôžu, spôsobili, že ich taniere ostávajú prázdne. Aj prispením do zbierky MODRÝ GOMBÍK nám to pomôžete zmeniť. Zbierka prebieha na našej základnej škole v dňoch 14. 5. a 15. 5. 2024. Ďakujeme.

            Mgr Božena Hrubjaková

          • OZNAM PRE RODIČOV DETI MŠ

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Oravská Polhora 130 oznamuje rodičom, ktorí majú záujem o pobyt dieťaťa v MŠ počas letných prázdnin – mesiac JÚL, nech to nahlásia triednym učiteľkám najneskôr do 31.5.2024.

            Poplatok za pobyt bude 30€ plus celodenná strava zaplatená vopred.

          • Deň matiek v MŠ

            Mama - je žena, ktorá ti život dala, od útleho detstva láskou zahŕňala,

             v postieľke ťa uspávala a z celého srdca ťa vždy milovala.

            Mama - ťa vždy pochopí a pomôže, keď ti je najhoršie, pretože ty si pre ňu v živote to najkrajšie,

            práve preto sa ti snaží dať vždy len to najlepšie.

            Mama - je jediné čo môžeš v živote isté mať, preto by sa malo na ňu aj podľa toho pozerať

            a takou láskou ako ona teba, aj ty ju milovať!

             

            Milé mamy, mamky, mamičky za všetko Vám zo srdca ĎAKUJEME!

          • ÔSMACI NA LITERÁRNEJ EXKURZII

            Vo štvrtok 2. mája sa naši ôsmaci zúčastnili literárnej exkurzie spojenej s divadelným predstavením. Prvé naše kroky viedli do malebnej dedinky Tajov, ktorá je rodiskom dvoch významných Slovákov – spisovateľa Jozefa Gregora Tajovského a vynálezcu Jozefa Murgaša. V rodnej drevenici J. G. Tajovského sme si prezreli expozíciu venovanú spomínaným velikánom, doplnenú zaujímavými informáciami z úst pani sprievodkyne.  

            Naša cesta pokračovala do Bábkového divadla na Rázcestí v Banskej Bystrici, kde nás čakalo divadelné predstavenie Cyber Cyrano. Hra inšpirovaná skutočným príbehom balansuje medzi divadlom a online chatom. Ukazuje, aká tenká hranica existuje medzi skutočnou a virtuálnou realitou. Výstupy postáv prelínali projekcie ich chatovania na internete, ktoré boli súčasťou deja. Záver príbehu ostal otvorený – každý si z neho odniesol niečo iné... Zábavu? Poučenie? Strach? Po predstavení nasledovala diskusia so psychológom o kyberšikane.

            Plní dojmov a nových poznatkov sme sa vrátili šťastne domov. 

            PaedDr. Eva Kšenzuláková       

          • Deň Zeme

            Deň Zeme je sviatok venovaný našej Zemi, ktorý sa každoročne oslavuje. Naša škola oslávila Deň Zeme 02. 05. 2024 viacerými aktivitami. Žiaci 7. a 9. ročníka sa s  pedagógmi pustili do upratovania a čistenia okolo cesty na Slanú vodu. Zametali chodníky, zbierali odpad, smeti a tak tento úsek vyčistili od všetkých odpadkov. Aj u mladších žiakov sa tento deň niesol v smere pracovných aktivít. Staré a nepotrebné železo skončilo na stanovištiach v obci, ktoré tam žiaci usilovne celé doobedie privážali.

            Ďakujeme za pomoc všetkým usilovným, ktorí prispeli akýmkoľvek spôsobom k čistejšej obci, pretože.... planétu máme obývateľnú zatiaľ len túto našu jednu – Zem. Je naším domovom, zdrojom potravy, čistej vody, vzduchu na dýchanie, energie, všetkého, čo potrebujeme k nášmu životu. Že niektoré zdroje nie sú nevyčerpateľné a nie všetko je obnoviteľné, ak to raz zničíme, to vieme. Preto je veľmi dôležité sa zaujímať o jej stav a chrániť ju.

            admin

          • Zápis do MŠ 2024/2025

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Oravská Polhora 130, oznamuje rodičom, že zápis do materskej školy prebieha od 2.5.2024 do 31.5.2024. Prihlášku si môžete stiahnuť z webovej  stránky školy, alebo vyzdvihnúť priamo v materskej  škole. Vyplnenú prihlášku, potvrdenú od lekára a podpísané obidvoma rodičmi prineste do materskej školy do konca mája 2024. Ďakujem. Vlasta Miklušáková